۲ شرط اصلی برای انجام سفرهای نوروزی/ تزریق ۳ دُز واکسن برای چه کسانی اجباری است؟

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت شرایط مجاز برای سفرهای نوروزی را تشریح کرد.

به گزارش میراث آریا و به نقل از ایسنا، محسن فرهادی گفت: ستاد ملی کرونا ضوابط سفرهای نوروزی را اعلام کرد. سفرهای نوروزی جدا از دسته‌ رنگبندی‌های کرونایی شهرها قرار گرفت. سال گذشته سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع شد؛ اما امسال سفرهای نوروزی به این موضوع وابسته نیست و به جای آن دو شرط اصلی برای انجام سفرهای نوروزی در نظر گرفته شده است. رنگ‌بندی‌ها وضعیت بیماری را در کشور رصد می‌کنند و دیگر مشاغل و نوع فعالیت مردم به این رنگبندی‌ها وابسته نیست.

بلیط‌فروشی نوروز تنها به واکسن‌زده‌ها

او در ادامه توضیح داد: کسانی که قصد سفر دارند چه با ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوس، قطار و هواپیما و چه با خودروی شخصی می‌بایست واکسن تزریق کرده و همچنین بیمار نباشند. افرادی که قصد سفر با وسایل حمل و نقل عمومی را دارند هنگام خرید بلیط از طریق اتصال سامانه راه و شهرسازی به سامانه «ایران من»، رهگیری شده و وضعیت بیماری و واکسیناسیون‌شان استعلام می‌شود تا بلیط به کسانی فروخته شود که واکسیناسیون کامل داشته باشند. کسانی که واکسن نزده باشند یا با وجود تزریق واکسن بیمار باشند طبیعتا اجازه سفر نخواهند داشت.

سوار کردن مسافر بین‌راهی ممنوع


او تاکید کرد: از نظر قانونی خودروهایی که در ترمینال‌ها بلیط می‌فروشند حق سوار کردن مسافر در بین مسیر را ندارند و اگر مواردی از این تخلف توسط پلیس کشف شود، طبیعتا برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.

نحوه بررسی سرنشینان خودروهای شخصی


او افزود: در خصوص خودروهای شخصی نیز کنترل افراد از طریق دوربین کنترل پلیس راهور اتفاق می‌افتد؛ به این صورت که مشخصات صاحب خودرو از نظر واکسیناسیون و عدم ابتلا به بیماری از طریق پلاک ماشین استعلام می‌شود. در سیستم پلیس راهور و دوربین‌ها سیستمی وجود ندارد که بتواند سایر سرنشینان خودرو را بررسی کند مگر اینکه پلیس به شکل امتحانی برخی خودروها را در ورودی شهرها کنترل کند که این موضوع در دستور کارشان قرار دارد.

واکسیناسیون کامل یعنی چه؟


فرهادی تاکید کرد: معنای واکسیناسیون کامل آن است که فرد در چرخه واکسیناسیون باشد. اگر فردی تازه واکسن دز دوم را تزریق کرده باشد طبیعتا تا ۳ ماه نمی‌تواند دز سوم را تزریق کند؛ پس اگر فردی امروز واکسن دز دوم را تزریق کرده باشد طبیعتا تا سفرهای نوروزی به دز سوم نمی‌رسد؛ بنابراین معنای واکسیناسیون کامل برای او تزریق دو دز است؛ این موارد استثناء هستند و نمی‌توانید ممانعتی برای سفر او ایجاد کنید.

تکلیف افرادی که واکسیناسیون دز سوم، در کارت دیجیتال واکسن‌شان ثبت نشده است


او درباره افرادی که علی‌رغم تزریق دز سوم واکسن اما دز سوم در کارت واکسن دیجیتال‌شان ثبت نشده است، تصریح کرد: این افراد باید به مرکزی که تزریق را انجام دادند مراجعه کنند تا آنها مشکل را رفع کنند.

ابلاغیه طرح سلامت نوروزی از ۲۰ اسفندماه


او درباره اقداماتی که قرار است برای سفرهای نوروزی در زمینه بازرسی‌ها از سوی بازرسان مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت انجام شود، تاکید کرد: همکاران ما در زمینه کرونا دارند حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهند ولی از ۲۰ اسفندماه به بعد ابلاغیه سلامت نوروزی به همکاران داده می‌شود تا با ۱۰۰ درصد توان پروتکل‌ها را رعایت کنند. همکاران ما از ۸ صبح تا ۸ شب کشیک حضوری و از ۸ شب تا ۸ صبح کشیک آنکال خواهند بود.

کنترل مترو و اتوبوس‌های درون شهری، آری یا خیر؟


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود درباره اتصال مترو و اتوبوس درون شهری به سامانه ایران من، اظهار کرد: در این بخش حتی اگر اتصال هم صورت گرفته باشد فعلا امکان کنترل دقیق وجود ندارد؛ زیرا مترو و اتوبوس درون شهری تهران آنقدر شلوغ است که شما نمی‌توانید گیت ورودی را ببندید و باید از راه دیگر اقدام کرد که ربطی به نوروز هم ندارد و باید کنترل کلی بر آن صورت گیرد. اکنون در سامانه مترو و سامانه ایران من در حال انتقال اطلاعاتی هستند که کنترل ها از طریق شارژ و خرید کارت بلیط انجام شود.

رعایت ۵۸ درصدی پروتکل‌های بهداشتی در کشور


فرهادی در خاتمه با اشاره به اینکه در حال حاضر میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور ۵۸ درصد است، بیان کرد: حدود ۲۲۰ هزار بازرسی از هفته گذشته تا جمعه (۱۳ اسفندماه) انجام شده است و بیش از ۱۲۰۰ مکان که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کردند، پلمب شده و حدود ۲۰ هزار واحد اخطار گرفته و پرونده قضایی برایشان تشکیل شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 14001214761417

برچسب‌ها